Pavlova med hjemmelaget vaniljekrem og bær


Skal man ha en kake uten gluten, gjær og jeg vet ikke hva, så er pavlova en skikkelig festkake:

Ingredienser til Pavlova bunn

  • 6 eggehviter
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl lyst rørsukker (jeg halverer sukkeret uten problemer)
  • 1 ts maisennamel (denne dropper jeg fordi maismel ikke er noe særlig mtp salisyl)
  • 1 ts vaniljepulver

Fyll

  • 5 dl pisket kremfløte
  • Hjemmelaget vaniljekrem som jeg denne gangen laget på hurtigmåten: 5 eggeplommer med en dasj lyst sørsukker og innholdet av en vaniljestang som piskes godt sammen til en eggedosisaktig konsistens. Så blander du det i stivpisket krem.

Jeg er hele tiden oppmerksom på sukkerinnhold og bruker så lite som jeg kan. Og det smaker søtt og godt selv med mindre sukker.

Fremgangsmåte på bunnen

  • Stekeovnen forvarmes til 250 grader
  • Visp eggehviten til hardt skum i en helt ren bolle (det vil si at den må være fri for fett, derfor bruker jeg glass- eller stålbolle, altså ikke plast)
  • Ha i eddiken mens du visper. Tilsett sukker, maisennamel og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapir på et stekebrett i 26 cm sirkel

Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 til 100 grader. Stek bunnen i 1 time ( i tillegg lar jeg den stå i ovnen en halvtime til 1 time etter at den er slått av). Marengsen er da sprø på yttersiden og myk inni.

La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.

Rett før servering vispes fløten tilsatt bittelite sukker/monkfruit til krem og blandes med pisket vaniljekrem. Pynt med de bærene du selv ønsker.

Og når det er sommer så passer det jo veldig godt med jordbær og blåbær. Bruk det du synes smaker godt og gjerne flere sorter enn de 2 bærsortene jeg nevner her.

Følg Funkmedhelse på Facebook og/eller Instagram

Relaterte innlegg:

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern