Pavlova – mest for gjestene !!

Det hender ikke rent sjeldent at jeg baker kaker, men dog kun for gjestene…

IMG_3152

…og skal man ha en kake uten gluten, gjær ogjegvetikkehva… så er da pavlova en skikkelig festkake:

Ingredienser:

  • 6 eggehviter
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl lyst rørsukker (jeg halverer sukkeret uten problemer)
  • 1 ts maisennamel (denne dropper jeg fordi maismel ikke er noe særlig mtp salisyl)
  • 1 ts hjemmelaget vaniljesukker (som du kan lage etter denne oppskriften her)

Fyll:

  • 5 dl pisket kremfløte
  • Hjemmelaget vaniljekrem som jeg denne gangen laget på hurtigmåten: 5 eggeplommer med en dasj lyst sørsukker og innholdet av en vaniljestang som piskes godt sammen til en eggedosisaktig konsistens. Så blander du det i stivpisket krem.

Jeg er hele tiden oppmerksom på sukkerinnhold og bruker så lite som jeg kan. Og… det smaker søtt og godt likevel.

IMG_3155

Fremgangsmåte:
Stekeovnen forvarmes til 250 grader.
Visp eggehviten til hardt skum i en helt ren bolle (dvs at den må være fri for fett, derfor bruker jeg helst glass- eller stålbolle, altså ikke plast)

Ha i eddiken mens du visper. Tilsett sukker, maisennamel og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapir på et stekebrett i 26 cm sirkel.

Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 til 100 grader. Stek bunnen i 1 time ( i tillegg lar jeg den stå i ovnen en halvtime til 1 time etter at den er slått av). Marengsen er da sprø på yttersiden og myk inni.

La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.

Rett før servering vispes fløten tilsatt bittelite sukker til krem og blandes med pisket vaniljekrem. Pynt med de bærene du selv ønsker.

IMG_3180

Og nå når det er sommer så passer det jo veldig godt med jordbær og blåbær…

IMG_3176

…og er det sommer, så er det sommer.

Og godt for dem som tåler jordbær – heldiggrisene!!

IMG_3166

Bordet dekkes jo enkelt med vakre markblomster og annet som måtte forefinnes i heimen eller på hytta…

Jeg kan jo alltids kose meg med Ingers tilslørte påskepiker som du finner oppskriften på, ved å trykke her

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern