Delfiakake med ny vri…

IMG_4721

Ingredienser:

  • 150 g meierismør
  • 300 g lys melkesjokolade
  • 1 dl melis
  • 2 eggeplommer
  • 15-20 kjeks (av typen “Per” e.l.)
  • Marsipanskiver
  • Nonstop til pynt
  1. Denne kaken må stå kjølig en god stund, gjerne natten over. Det er også viktig at kaken oppbevares kaldt mellom hver servering.
  2. Finn fram en avlang form som rommer ca 1 1/2 liter.
  3. Smelt smøret i en kjele. Ta den av varmen. Bryt sjokoladen i biter og legg den i smøret til det smelter.
  4. Rør sammen melis og eggeplommer. Rør blandingen i den lunkne sjokoladen.
  5. Kle formen med bakepapir. Smør ut et lag sjokoladerøre i formen, legg på kjeks, marsipan og sjokoladerøre lagvis. Avslutt med sjokoladerøre.

 
IMG_4729

Pynt med geletopper/hjerter, eventuelt Nonstop som jeg har gjort. Sett kaken kjølig natten over. Som nevnt tidligere, må en slik kake oppbevares kaldt mellom hver servering.

Jeg har erstattet mørk kokesjokolade med lys melkesjokolade (så ren som mulig), delfiafett med meierismør og jeg har heller ikke kaffe i den. Det ble en helt annen smak og mannen digget smaken for å si det sånn.

Jada, han har prøvesmakt den og det har jeg også. Ikke helt ustraffet for mitt vedkommende kan man si: Den er ikke spesielt egnet til oss som har blant annet salisyl-/biogenaminintoleranse, men likevel:
Det er jul og man har jo andre enn seg selv å tenke på også.
 
Jeg kan jo lage noe annet godt til kaffekosen beregnet på sånne som meg…

som denne «Tilslørte påskepiker» som du ser ved å klikke her

Ha enfin førjul som du kan!!

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern