Karbonadekaker – gluten-/melkefritt

Uansett hva jeg lager av kjøtt og fisk, og spesielt når jeg lager bearbeidet mat, prøver jeg å forsikre meg om at kjøttet/fisken er så fersk som overhodet mulig. Ofte får jeg kjøpt kjøtt direkte fra bonden. Torsk kjøper jeg hos Rema, en type som er frosset rett etter opptak i båt. Dette er viktig dersom man har biogenamin-intoleranse.

Det skal sies at når man har spist diettmat samt inntatt kosttilskudd en tid (over 1 år for mitt vedkommende), så bedrer tarmene seg og man tåler noe mer enn før.

Men man bør ikke være overmodig. Jeg har nemlig spist restaurantmat og «borte hos venner mat» en helg, med merkbart dårlig resultat.

Gluten- og meieriprodukter står fortsatt på nei-listen min sammen med mye annet, så altså:

KARBONADER TIL 2 PERSONER:

  • 400 gr karbonadedeig
  • 1 ts salt
  • litt hvit pepper (lavere i salisyl enn svart pepper)
  • 1 ss potetmel
  • 1 egg
  • litt havremelk til passe konsistens
Jeg tar salt i deigen og rører det godt sammen, (det binder deigen). Deretter tar jeg i alle de andre ingrediensene og fortsetter å røre til en fin konsistens.
Deretter steker jeg karbonadekakene på en ikke altfor høy varme. Jeg liker å ta dem over i en bolle med lokk og setter dem i stekeovnen for ettersteking. 200 grader i ca. 10 minutter.

Tilbehøret denne gangen er poteter, gulrøtter (medium i salisyl), brokkoli og blomkål (begge høy i salisyl). Gammeldagse hvite poteter er lav i salisyl. Litt smør uten melk er godt å ha over retten.

God apetitt !!

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern