Hjemmelaget surkål uten sukker – smaken av jul


Å kunne spise hjemmelaget surkål uten sukker er en høydare. Når julen nærmer seg er det i alle fall minst en duft som jeg elsker å ha i huset. Det er selvfølgelig surkål med den kjente karveduften.

Denne surkålen er uten sukker. Å lage mat fra bunnen av gir også et annet gode, her er det nemlig ingen tilsetningsstoffer. Enkelt å lage er det også.

Ingredienser – Hjemmelaget surkål uten sukker

  • 750 g økologisk hodekål
  • 2 ts salt
  • 1 ss karve
  • 2.5 dl vann eller eplejuice
  • 2 ss eplesidereddik
  • 3 dråper stevia 
Hjemmelaget surkål uten sukker og tilsetningsstoffer og tilsetningsstoffe

Slik gjør du – Hjemmelaget surkål

  1. Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt og karve i en kjele.
  2. Tilsett eplesidereddik og vann eller eplejuice
  3. Kok opp og la trekke i ca. 45 min. mens du rører.
  4. Smak til med eplesidereddik og stevia

Det finnes mange oppskrifter på hjemmelaget surkål på nettet. Jeg tok utgangspunktet i en oppskrift fra Berit Nordstrand og tilpasset den til hva jeg vil bruke i surkålen.   Vel bekomme!

FØLG GJERNE GLADETARMER PÅ FACEBOOK – Bloggen for oss som blir syke av mat, ting vi puster inn, hvordan vi peser i vei og sliter oss ut m.m. Hvordan kan vi bli bedre? Denne siden er hele tiden i utvikling med ny kunnskap om miljøgifter, ME, autoimmune sykdommer, allergier, persontilpasset helseoptimalisering, helseforbedring, funksjonell medisin, et vennlig nervesystem, vagusnerven m.m. Matoppskrifter for å bedre tarmhelsen m.m.

TAKK FOR AT DU LESER BLOGGEN GLADETARMER! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern