Å kunne spise hjemmelaget surkål uten sukker er en høydare. Når julen nærmer seg er det i alle fall minst en duft som jeg elsker å ha i huset. Det er selvfølgelig surkål med den kjente karveduften.
Denne surkålen er uten sukker. Å lage mat fra bunnen av gir også et annet gode, her er det nemlig ingen tilsetningsstoffer. Enkelt å lage er det også.
Ingredienser – Hjemmelaget surkål uten sukker
- 750 g økologisk hodekål
- 2 ts salt
- 1 ss karve
- 2.5 dl vann eller eplejuice
- 2 ss eplesidereddik
- 3 dråper stevia

Slik gjør du – Hjemmelaget surkål
- Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt og karve i en kjele.
- Tilsett eplesidereddik og vann eller eplejuice
- Kok opp og la trekke i ca. 45 min. mens du rører.
- Smak til med eplesidereddik og stevia
Det finnes mange oppskrifter på hjemmelaget surkål på nettet. Jeg tok utgangspunktet i en oppskrift fra Berit Nordstrand og tilpasset den til hva jeg vil bruke i surkålen. Vel bekomme!
TAKK FOR AT DU LESER BLOGGEN GLADETARMER! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.