Rawfood blåbærkake uten gluten, melk og sukker og ingen tilsetningsstoffer. Bedre blir det vel ikke? Kaken er også full av gode næringsstoffer.
Ingredienser til rawfood blåbærkake
Bunn:
- 6 dl mandler
- 200 g dadler uten stener
Fyll:
- 400 g macademienøtter, cashewnøtter eller paranøtter (rå, usaltede)
- 3 dl frosne blåbær
- 5 ss Yaconsirup
- 6 ss MCT olje (kokosolje)
- 1,5 dl mandelmelk
Pynt:
- Friske blåbær
Fremgangsmåte
Ting du kan gjøre dagen i forveien:
Legg de frosne blåbærene i en skål i kjøleskapet slik at de tiner. Legg dadler og nøtter i bløt i kaldt vann så det dekker i hver sin bolle. Dekk bollene med lokk eller liknende og la det stå i kjøleskapet til dagen etter. Hell da vekk bløtleggingsvannet og tørk dadler og macademienøtter lett med kjøkkenpapir.
Bunnen:
Ha mandlene i en foodprocessor og kjør de til de er grovt hakket. Tilsett dadlene og kjør videre til du får en grovkornet masse. Ikke kjør den for lenge, det er godt om det er noen litt større mandelbiter i bunnen.
Bruk en kakering på 24 cm og sett den direkte på et kakefat (altså uten formbunnen). Jeg smører kantene med litt MCT olje for at ringen skal slippe lett. Press blandingen godt utover bunnen og sett fatet med ringen i kjøleskapet.
Fyllet:
Ha macademienøttene i food prosessoren og kjør til de er finmalte. Tilsett blåbærene med blåbærsaften, yaconsirup, MCToljen og mandelmelken. Kjør det hele sammen til du får en jevn kremete masse. Hell massen over kakebunnen, del det jevnt utover og sett kaken tilbake i kjøleskapet. La det stå der til dagen etter (i alle fall minst 5 timer) slik at den stivner skikkelig.
Om du ønsker å gjøre kaken ekstra fin kan du bruke friske skogsblåbær eller de store du kjøper i butikken.
Så langt det er mulig bruker jeg økologiske ingredienser for å unngå giftstoffer.