Kremet sellerirot – pastinakksuppe – en varmende smak av høst


Det er ikke alt av grønnsaker jeg har oversikt over salisyl-/histamin-innhold, men det er lov å prøve seg, selv når man har matintoleranse.

Idag har jeg laget pastinakksuppe for første gang. Utgangspunktet for oppskriften har jeg fått av en hageblogger – 4 i Kiellandsgata som jeg følger gjennom Furulunden hageinspirasjon

Jeg har ikke fulgt hennes oppskrift til punkt og prikke, fordi vi som har intoleranse overfor salisyl og biogenaminer ikke spiser mat som er ferdig bearbeidet eller inneholder tilsetningsstoffer, slik som buljongterninger blant annet. Jeg trenger derfor noe mer som setter smak. Men jeg har fått ett par tips som jeg følger videre.

Oppskrift på kremet sellerirot – pastinakksuppe

  • 2-3 sjalottløk
  • 2 fedd økologisk hvitløk
  • En bit økologisk sellerirot
  • 3 økologiske poteter
  • 4 økologiske pastinakkrøtter (ikke så store)
  • 6 dl hjemmelaget, økologisk kyllingkraft eller grønnsaksbuljong
  • Litt økologisk kokosmelk – den tykke delen

Løk og hvitløk blancheres i litt økologisk smør. Resten av grønnsakene skrelles og skjæres i små biter (da kokes det raskere). Ta det oppi gryta sammen med det andre, fyll kraft til over grønnsakene.  La det putre i ca. 15 minutter.

Når det er mørt, bruker jeg stavmikseren til en glatt masse. Tilsetter hvit eller svart pepper og salt.

Det er mye smak i denne altså, kjempegod!! og mannen er enig.

Jeg topper suppen med litt gressløk eller andre urter jeg har samt hjemmelaget urtekrydder uten tilsetningsstoffer
oppskriften til urtekrydderet mitt finner du i denne linken her

Håper det vil smake!

Relaterte innlegg:

En kommentar om “Kremet sellerirot – pastinakksuppe – en varmende smak av høst”

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern