Vi har kjøpt noe som skulle være kalvekoteletter i Sverige, men jeg lurer på om vi har vært litt naive der…, eller kanskje kalven var i ferd med å bli ku, men ikke kommet helt over tenårene ennå og dermed fortsatt kunne kalles kalv…
…for minsanten er kjøttet litt seigt, og det er jo ikke det granne festlig, spør du meg. Så jeg tenkte at kjøttet måtte brunes og deretter trekkes i vann en stund.
Så her er fremgangsmåten min idag:
Skjær opp kjøttet i passende biter til en gryterett
- Brun kjøtt og bein forsiktig og la det trekke i litt vann (3/4 liter) i 3/4 time. Det jeg vet er at slaktedatoen var tilfredsstillende mht biogenaminer.
- Blancher grønnsaker; Gulrøtter (medium salisyl), sellerirot (usikker, men mulig medium i salisyl), vårløk (lav i salisyl), blomkål (høy i salisyl og aminer) i litt rapsolje eller smør.
- Når kjøttet er ferdig trukket, kan man ha i grønnsaker. La det få et lite oppkok
- Ha i hjemmelaget tomatsaus (som du finner ved å klikke her)
- 2 ss seterrømme
- Salt og hvit pepper
Server med fullkornsris/langkornet ris, halve av hver.
Har nok vært litt uforsiktig fra og med sist helg. For riset bak speilet er: Sår i munn og svelg. Så her må det strammes inn litt både med hensyn til salisyl og kanskje aller mest aminer fremover.