Kalvegryte ála biff stroganoff

Vi har kjøpt noe som skulle være kalvekoteletter i Sverige, men jeg lurer på om vi har vært litt naive der…, eller kanskje kalven var i ferd med å bli ku, men ikke kommet helt over tenårene ennå og dermed fortsatt kunne kalles kalv…

IMG_3124

…for minsanten er kjøttet litt seigt, og det er jo ikke det granne festlig, spør du meg. Så jeg tenkte at kjøttet måtte brunes og deretter trekkes i vann en stund.

Så her er fremgangsmåten min idag:

Skjær opp kjøttet i passende biter til en gryterett

  • Brun kjøtt og bein forsiktig og la det trekke i litt vann (3/4 liter) i 3/4 time. Det jeg vet er at slaktedatoen var tilfredsstillende mht biogenaminer.
  • Blancher grønnsaker; Gulrøtter (medium salisyl), sellerirot (usikker, men mulig medium i salisyl), vårløk (lav i salisyl), blomkål (høy i salisyl og aminer) i litt rapsolje eller smør.
  • Når kjøttet er ferdig trukket, kan man ha i grønnsaker. La det få et lite oppkok
  • Ha i hjemmelaget tomatsaus (som du finner ved å klikke her)
  • 2 ss seterrømme
  • Salt og hvit pepper

Server med fullkornsris/langkornet ris, halve av hver.

Har nok vært litt uforsiktig fra og med sist helg. For riset bak speilet er: Sår i munn og svelg. Så her må det strammes inn litt både med hensyn til salisyl og kanskje aller mest aminer fremover.

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern