Her har du en variant av scones med kikertmel og nøtter og uten melk, gjær og gluten.
Ingredienser til glutenfrie scones med kikertmel uten tilsetningsstoffer:
- 7 dl glutenfrie havregryn
- 7 dl kokende vann
- 2,6 dl kaldt vann
- 3 dl kikertmel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts salt
- 1 neve valnøtter om det tåles
Økologisk kikertmel får du kjøpt i helsekost og/eller på nett.
Fremgangsmåte:
- Hell 7 dl kokende vann over havregrynene og la det står til du finner frem resten av ingrediensene
- Hell det kalde vannet over og ha i resten av ingrediensene
- Bland godt sammen, deigen skal ha en litt fuktig konsistens
- Del deigen på to stekepapirkledde stekeplate ca. 20 cm i diamete
- Del hver leiv i 8 stykker med en slikkepott e.l.
- Stekes på 250 grader i ca. 30 minutter og avkjøles på rist

Før jeg skal bruke dem, deler jeg dem og tar dem i brødristeren, de er oftest litt rå i midten.
Mums-mums, det er så velsmakende (i følge mannen). Selv har jeg mistet smakssansen for mange år siden, så det er han jeg tyr til i alle retter jeg presenterer her.
Kanskje smakssansen kommer tilbake en gang. Jeg kjenner dog 4 smaker, surt, søtt, bittert, salt. Luktesansen er også god å ha i matopplevelsen, de henger sammen.
Med litt grønnsaker i dipp som dessert, så er lunsjen reddet. Det er lurt å implementere grønnsaker til hvert måltid, det er godt for tarmhelsen.