Grønnsaksgryte med spennende krydderkombinasjon er det som gjør susen sammen med ferske, mest mulig kortreiste og økologiske grønnsaker.
Hva du velger av kjøtt kan varieres i det uendelige. Vi har testet retten med lammekjøtt, kalvekjøtt og kjøttdeig. Kylling vil sikkert også smake godt.
Ingredienser i krydderkombinasjonen
- 2 ts himalayasalt
- 1 ts pepper
- 1 ts paprika
- 1 ts koriander
- 0,5 – 1 ts chilli
- 1 ts malt nellik
- 1 ts kanel
- 1 ts spisskummen
Grønnsaker til 8 porsjoner
Når jeg først lager gryterett så blir det gjerne store porsjoner.
- 250 g hakket løk
- 3 fedd hvitløk
- 200 g bløtlagte kikerter
- 500 g gulrøtter
- 400 g tomater eller passata
- 250 g paprika
- 800 g grønne bønner
- 400 g squash
- 1 blomkålhode
- Ca 5 dl vann, kjøtt- eller grønnsakskraft
- 1 dl olivenolje
Fremgangsmåte:
Blancher løk, hvitløk og krydder i oljen
Kryddermengden kan varieres så det er bare å smake seg frem.
Tilsett kraften, kikerter og valgte grønnsaker som kan tåle å kokes i 20 minutter. Grønne bønner og squash tilsettes og la blandingen koke ytterligere 10 minutter.
Hva du velger av kjøtt er opptil deg og det du veger kan varmes opp de siste par minuttene i gryta eller serveres ved siden av.
Håper det vil smake!