Denne fristelsen, desserten tilslørte påskepiker, kunne jeg ikke stå for, og har laget den med jevne og ujevne mellomrom.
Grunnen til det fine navnet, tilslørte påskepiker, er på grunn av den gule mangoen. Denne desserten kan spises året rundt og varieres med forskjellig typer frukter og bær som du liker. Ønsker du at den skal likne på tilslørte bondepiker bruker du eplemost i stedet for mango og granateple.
Ingredienser – tilslørte påskepiker
- 1 mango skjæres i små terninger
- 1 granateple, kjernene plukkes ut eller du kan kjøpe ferdig renset granateple
- 1,5 dl kremfløte, laktosefri og gyr kan også brukes
Havresmuler
- 1 dl økologisk havregryn
- 1 dl sesamfrø
- 3 dråper steviosa (lyst rørsukker kan brukes)
- 1/4 ts monkfruit
- 2-3 ss meierismør (ghee og smør uten melk kan brukes)
Fremgangsmåte
Smulene stekes til søtstoffene er smeltet og alt er gyllent og avkjøles på bakepapir.
Skal helst være ganske løs masse, ikke stiv knekk. (Da må den støtes løs i morter)
Ca 1 1/2 dl valgfri fløte vispes med ca 3 dråper steviosa og en knivsodd monkfruit. Dette kan smakes til.
Mango, granatepler, smuler og krem legges lagvis i dessertglass eller liknende.
Havresmulene mangedobles og det jeg ikke bruker med det samme, oppbevarer jeg i norgesglass i kjøleskapet
Prøv gjerne smakfull sjokolademousse med avokado – uten sukker og kumelk