Smuldrepai med bær, uten gluten og sukker er i tillegg uten tilsetningsstoffer.
Innhold
- 350-500 g blåbær/skogsbær, eventuelt eplemost. Både friske og frosne fungerer godt. Tilsett 1/4ts Monkfruit
- 2,5 dl mandelmel
- 2 dl glutenfri havregryn
- 1/2 ts Monkfruit
- 6 dråper vanilje steviosa
- 0,5 ts himalayasalt
- 1,5 dl smeltet ghee eller smør
Fremgangsmåte
- Tin bærene og sil bort noe av saften (som er supergod å drikke)
- Forvarm ovnen til 200 grader
- Bland alle ingrediensene i en bolle og smuldre det godt med fingrene. Smak til med det søte. Fordel bærene i en ildfast form og ha smuldredeigen over bærene.
- Stekes midt i ovnen i 25-30 minutter. Paien skal være sprø og gyllen på toppen

Smuldrepaien kan serveres som den er eller med ønsket tilbehør som is, krem eller kokoskrem. Kogurt/Kolonial på Rema med litt revet limeskall og -saft og litt Monkfruit er utrolig smakfullt.
Er du ekstra sensitiv for gluten, er det smart å kutte ut sorghum, mais og ris i tillegg til hvete, rug, bygg.
Oppskrift: Tilslørte påskepiker uten gluten, kumelk og sukker