Glutenfrie rundstykker uten gjær og tilsetningsstoffer og med godt tilskudd av nøtter, frø, sunt fett og fiber.
Fort gjort å lage er det også.
Ingredienser til ca 24 glutenfrie rundstykker
- 4 dl valnøtter
- 2 dl sesamfrø
- 2 dl knuste linfrø
- 4 dl casavamel eller sorghummel
- 2 ss fiberhusk
- 2 ss bakepulver
- 2 ts himalayasalt
- 1 dl extra virgin olivenolje eller MCT olje
- 4 egg
- 3-5 dl vann


Fremgangsmåte – glutenfrie rundstykker uten tilsetningsstoffer
Kjør bløtlagte nøtter i matmaskin og knus/kvern linfrø. Du kan bruke dørslag i en glassbolle med vann for å bløtlegge frøene noen timer.
Pisk sammen egg og olje og bland det sammen med det tørre. Prøv deg fram med mengde vann, konsistensen skal bli litt grøtete. Blir deigen for kompakt, tilsetter du mer vann. La deigen hvile i ca. 5 minutter.
Form rundstykkene med en våt skje i hånden og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes midt i ovnen på 160 grader i 35-40 minutter.
Rundstykkene kan fryses. Jeg liker å tine dem i kjøleskapet over natten og ha dem litt i brødristeren.
Oppskrift – lavkarbo, sprø og glutenfrie knekkebrød uten tilsetningsstoffer
Vel bekomme!