Brokkolisalat passer som tilbehør til kjøtt, både stekt og grillet. Det er en smakfull helårssalat enten du ønsker å spise en salat uten noe annet til eller til kjøtt.
Ingredienser
- 1 brokkoli
- 1/2-1 rødløk
- 100 g bacon eller spekeskinke
- 1 dl hjemmelaget majones
- 1 dl hjemmelaget kokosyoghurt
- 1-2 ss eplecidereddik


Fremgangsmåte – brokkolisalat
- For å få en mildere smak på brokkolien forvelles denne i 1 minutt og avkjøles i kaldt vann
- Finhakk brokkoli og rødløk
- Stek bacon eller spekeskinke sprø og del det opp i mindre biter.
- Bland majones og kokosyoghurt med eplecidereddik og smak til med salt og pepper. Hvis du ønsker litt sødme kan du tilsette noen dråper steviosa eller monkfruit
Brokkoli er full av viktige næringsstoffer og kan dempe betennelser og styrke immunforsvaret. Brokkoli og ikke minst hjemmedyrket brokkolisprer er rik på viktige mineraler som jern og kalsium. Som om det ikke er nok inneholder den store mengder B-vitaminer.