Osso buco med gremolata


Når man har fått en del forskjellig kjøtt fra økologisk kalv er det bare å sette seg ned å tenke etter hva man kan lage av kalveskanker og valget falt på det som overskriften antyder:

Osso buco med gremolata – oppskrift

  • 6 kalveskanker
  • litt økologisk speltmel
  • smør og økologisk rapsolje
  • 1 liten rødløk
  • 3 store gulrøtter
  • en bit sellerirot (i stedet for paprika)
  • 2 stilker stangselleri
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 boks økologiske tomater
  • ca. 5 dl kyllingkraft (det var det jeg hadde i fryseren, men det skulle nok vært kjøttkraft, men kyllingkraft fungerte godt)
  • frisk persille (i stedet for timian)
  • litt revet limeskall (i stedet for sitron)
  • litt limesaft

Gremolata – oppskrift

  • 2 ts revet limeskall
  • 2-3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss persille, finhakket

Tilbereding av osso buco med gremolata

  • Ha litt speltmell, salt og hvit pepper på en tallerken og vend kalveskankene i melblandingen slik at skankene blir dekket med mel. Brun skankene (to av gangen) i stekepannen i litt smør. Ha skankene i en gryte med lokk (som begge tåler å stå i stekeovnen (jeg brukte jerngryte m/lokk))
  • Ha kraften i pannen og kok ut av pannen. Ta vare på sjyen.
  • Fres deretter gulrøtter, sellerirot, løk, stangselleri og hvitløk i stekepannen på middels varme i ca. 5 minutter. Ha på kraftsjyen og kok opp.
  • Tilsett tomatene og krydderet og la det stå og putre noen minutter. Smak til med litt presset limesaft og eventuelt mere krydder.
  • Hell blandingen over skankene, sett på lokk og stek i ovnen ved 170 grader i 1,5 – 2 timer, til kjøttet er mørt og godt.
  • Øs litt av grønnsaksblandingen over skankene jevnlig, og tilsett litt mer vann underveis om du synes sausen blir for tykk.
  • Rør sammen ingrediensene til gremolataen og la den stå og godgjøre seg mens kalveskankene koser seg i ovnen.

Som tilbehør laget jeg en potetmos, men man kan bruke risotto eller brød også.

Det smakte utrolig godt !!

Relaterte innlegg:

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern