Kyllinggrateng med grønnsaker – uten ost og tomat – histamin- og salisylvennlig


Denne dagen har jeg laget kyllinggrateng med deilige grønnsaker og uten ost og tomater.

Noe er felles med det jeg vanligvis forbinder med grateng, nemlig fiskegrateng: Hvit saus m/eggeplomme og hviten som jeg har skåret forsiktig inn i hele sausen med alle ingrediensene i.

Jeg har laget en grateng kun til meg så ingrediensene er tilpasset lav til medium i histamin og salisyl.

Dette trenger du av innhold

  • 2 små ss fin spelt
  • 1 ss meierismør ( bruker kun den typen smør for tiden)
  • melk til sausen er passe tykk
  • 2 gulrøtter
  • 1/4 purre
  • 2 vårløk
  • en neve gule erter
  • en liten pastinakk
  • 1 kyllingfilet
  • salt og hvit pepper

Fremgangsmåte for kyllinggrateng med grønnsaker og uten ost og tomat

  • Gule erter sto i vann over natten, ble skyllet og så kokt i ca. 20 minutter.
  • Laget hvit saus og satt den til side og når den var litt temperert rørte jeg i 1 eggeplomme
  • Kokte grønnsakene litt for seg selv og slo av vannet og skyllet de i kaldt vann
  • Stekte kyllingfileten i oppskårete stykker med salt og hvit pepper
  • Blandet alle ingrediensene, stivpisket 1 eggehvite og monterte den forsiktig inn i gratengen.
  • Strødde litt tørkete speltsmuler og avsluttet med noen små smørklatter på toppen.
  • Dropp tomat eller paprika som er med på dette bildet. Foto: Meny

Inn i ovnen på 200 grader ca. 1/2 time.

En ny måte å tenke grateng på og hva gjør man ikke for å få variasjon i middagsrettene.
Alle grønnsakene har lavt eller medium innhold av salisylsyre.

Ingrediensene kan man jo variere i det uendelige, men slik ble det altså denne dagen.

Oppskrift på kalvegryte ála biff stroganoff

Relaterte innlegg:

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern