Denne dagen har jeg laget kyllinggrateng med deilige grønnsaker og uten ost og tomater.
Noe er felles med det jeg vanligvis forbinder med grateng, nemlig fiskegrateng: Hvit saus m/eggeplomme og hviten som jeg har skåret forsiktig inn i hele sausen med alle ingrediensene i.
Jeg har laget en grateng kun til meg så ingrediensene er tilpasset lav til medium i histamin og salisyl.
Dette trenger du av innhold
- 2 små ss fin spelt
- 1 ss meierismør ( bruker kun den typen smør for tiden)
- melk til sausen er passe tykk
- 2 gulrøtter
- 1/4 purre
- 2 vårløk
- en neve gule erter
- en liten pastinakk
- 1 kyllingfilet
- salt og hvit pepper
Fremgangsmåte for kyllinggrateng med grønnsaker og uten ost og tomat
- Gule erter sto i vann over natten, ble skyllet og så kokt i ca. 20 minutter.
- Laget hvit saus og satt den til side og når den var litt temperert rørte jeg i 1 eggeplomme
- Kokte grønnsakene litt for seg selv og slo av vannet og skyllet de i kaldt vann
- Stekte kyllingfileten i oppskårete stykker med salt og hvit pepper
- Blandet alle ingrediensene, stivpisket 1 eggehvite og monterte den forsiktig inn i gratengen.
- Strødde litt tørkete speltsmuler og avsluttet med noen små smørklatter på toppen.
- Dropp tomat eller paprika som er med på dette bildet. Foto: Meny
Inn i ovnen på 200 grader ca. 1/2 time.
En ny måte å tenke grateng på og hva gjør man ikke for å få variasjon i middagsrettene.
Alle grønnsakene har lavt eller medium innhold av salisylsyre.
Ingrediensene kan man jo variere i det uendelige, men slik ble det altså denne dagen.