Kalvegryte ála biff stroganoff


Vi har kjøpt noe som skulle være kalvekoteletter i Sverige, men jeg lurer på om vi har vært litt naive der…, eller kanskje kalven var i ferd med å bli ku, men ikke kommet helt over tenårene ennå og dermed fortsatt kunne kalles kalv…

Innhold og fremgangsmåte på Biff stroganoff

Skjær opp kjøttet i passende biter til en gryterett

  • Brun kjøtt og bein forsiktig og la det trekke i litt vann som dekker kjøttet i ca.1,5-2 timer. Sjekk at kjøttet er mørt. Det jeg vet er at slaktedatoen var tilfredsstillende med hensyn til biogenaminer.
  • Blancher grønnsaker; Gulrøtter (medium salisyl), sellerirot (usikker, men mulig medium i salisyl), vårløk (lav i salisyl), blomkål (høy i salisyl og aminer) i litt kokosolje eller økologisk smør.
  • Når kjøttet er ferdig trukket, kan man ha i grønnsaker. La det få et lite oppkok
  • La det putre til grønnsakene er passe kokt
  • Ha i hjemmelaget tomatsaus (som du finner ved å klikke her)
  • 2 ss seterrømme
  • Salt og hvit pepper

Server med fullkorns ris/langkornet ris, halve av hver og en enkel salat.

Jeg har nok vært litt uforsiktig fra og med sist helg. For riset bak speilet er: Sår i munn og svelg. Så her må det strammes inn litt både med hensyn til salisyl og kanskje aller mest aminer fremover. Likevel er det viktig å få i seg gode vitaminer, grønnsaker og kjøtt som man tåler.

Oppskrift på kjøttsuppe av høyrygg – lav i histamin og salisyl

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern