SPINATSUPPE – grønn og fin…

…jeg har blitt en storliker av supper og det går fort å lage…
…her har du oppskriften…
1 pose med vasket spinat (ca. 280-300 gram)
1ss oliven- eller rapsolje
1/2 purre, eventuelt løk hvis det tåles
8 dl kraft fra grønnsaker eller stangekylling
1 dl creme fraiche (eventuelt fløte hvis det er det du har for hånden)
1 fedd hvitløk
1 bitteliten bit ingefær (jeg har ingefæren i ei tesil oppi kraften, for ikke å få mye ingefær i suppen, man tåler jo ikke allverdens av krydder som er høy i salisyl heller, kremt)
1/4 ts hvit eller svart pepper
1/2 ts maldon-/eller himalayasalt (uten tilsetningsstoffer)
…blancher purre,løk, hvitløk og spinat i oljen i en kjele på middels varme…
…hell i kraften og resten av krydderet og la det småkoke i 5-10 minutter…
…ta suppen av platen, ha i Crème Fraiche og bruk stavmikseren så du få en slett og fin suppe…
 
…det er godt med hardkokte egg oppi også…
VEL BEKOMME!!!

Relaterte innlegg:

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern